SITUATIA PROIECTATA

Descriere

A. Sursa (suflanta)

Suflanta este alimentata la 345-416V, 50Hz, 2.2 kW cu iesire laterala. Suflanta este echipata cu unitate de inversare a aerului pentru reducerea pauzelor intre trimiteri.

B1. Statii trimitere/primire

In urma analizei, s-au adaugat 7 statii de primire, 6 dintre ele fiind montate la parter (holul de la ambele izolatoare pentru adulti, registratura, post neonatologie, holul de la observatorul pacientilor necritici adulti, salonul de terapie intensiva de scurta durata)  iar o statie va fi montata la etajul 1 (langa pregatire pacient).
Statiile indiferent de model, permit atat expedierea cat si trimiterea automata a recipientilor. Ele sunt contruite in asa fel incat sa permita montajul facil pe perete.
Pentru protectia incarcaturii de transportat la expediere/primire se va asigura accelerarea/decelerarea progresiva (sosire lenta). Ajuns la destinatie, recipientul va fi oprit complet inainte de eliberarea in cosul de colectare montat sub statie.
Carcasa metalica este complet inchisa pentru prevenirea interferentelor electromagnetice si protectie la incendiu, si permite acces rapid la locul de dispunere a recipientului ce urmeaza a fi expediat.
Toate subcomponentele (electronice si mecanice) sunt asamblate modular, asigurand inlocuirea rapida precum si interschimbabilitatea cu componente din alte statii similare. Panoul de comanda si control montat pe partea frontala a statiei contine un display iluminat. Tastatura este din material plastic rezistent, iar indicatoare luminoase cu LED-uri sunt integrate pe panoul frontal. De asemenea panoul contine si un indicator acustic.
Sistemul contine comutatoare optice pentru inregistrarea containerului introdu, senzori magnetici pentru indicarea pozitiilor corecte ale tamburilor / placilor rotative ale statiei.

B2. Divertere

Producatorul liveaza diverterele echipate cu comutatoare optice pentru inregistrarea containerului transportat, senzori magnetici pentru indicarea pozitiei corecte a tubului. Placile PVC din diverter sunt realizate din placi din PVC solid, nu modelate.

C. Statii trimitere/primire laborator

Solutia pentru laborator consta in o statie de primire, automata, cu sosire lenta si sina pentru receptie cu extensie, dar si 3 pozitii de trimitere, separate. Fiecare pozitie de trimitere este echipata cu propriul panou extern cu display, LED-uri si lumini ce indica starea statiei.
Fiecare pozitie de trimitere este echipata cu antena RFID pentru a oferi functia Send Home, pentru transportoarele goale. Solutia pentru laborator este construita pentru montarea rapida pe perete.

D. Recipienti transport

Recipientii asigura transportul in siguranta si cu risc minim de deteriorare pentru: dispozitive medicale, consumabile si materiale medicale, probe de sange, probe destinate analizelor de laborator, medicamente, documente de uz intern.
Recipientii sunt disponibili in doua modele: cu capac pivotant si cu capac prin invartire. Ambele tipuri de recipient sunt echipate cu inele de pasla pentru a oferi o durata lunga de viata si un transport sigur. Ambele tipuri de recipienti sunt echipati cu insertii moi pentru asigurarea continutului in timpul transportului. Recipientii sunt echipati cu cate doua tag-uri RFID, unul in fiecare capat.
Recipientul cu capac pivotant, are mijlocul din material plastic transparent, cu o rezistenta ridicata la impact, cu ambele capace etansate (fara lipici sau nituri). Containerele pot fi spalate/dezinfectate/sterilizate in caz de contaminare.
Recipientul cu capac prin invartire, este echipat cu inel de cauciuc aditional pentru a preveni scurgerile in timpul transportului. Acesta este format din doua componente, capac si corp, facute din material plastic care asigura rezistenta. Deschiderea containerului este mai mare de 78mm. Containerele pot fi spalate/dezinfectate/sterilizate in caz de contaminare.

E. Tuburi si coturi

Tuburile si coturile sunt confectionate din material PVC-U de clasa B1 (greu de inflamat) si fabricate conform normelor suplimentare DIN4102 partea 4. Grosimea peretelui pentru materialul de 110 mm: 2,3mm. Densitate: 1,51 kg / cm3. Coturile au o raza de 650 mm. Mansoanele dintre tuburi, coturi, statii, diverterele au aceleasi specificatii ca si tuburile si curbele. Sistemul de fixare al tuburilor este produs special pentru sistemele de posta pneumatica, cu cleme din otel galvanizat. Distanta maxima intre cleme este de maxim 2.5m. Fiecare cot este fixat cu 3 cleme.

F. Sistem de control

Sistemul si intregul proces de transport este complet controlat de o unitate de comanda a tubulaturii pneumatice autonome, care asigura operarea completa a transportului (inclusiv functia Prioritate), programarea tuturor unitatilor de sistem (statii, divertere, etc.) si service-ul tuturor unitatilor (statii, divertoare, etc.) fara nici un computer sau alt dispozitiv suplimentar.
Functia de service trebuie include controlul functiilor pentru toate posturile, inclusiv:
            – deplasarea pieselor motorizate
            – initierea activitatilor de absorbtie si expulzare
            – acces deplin la toti parametrii de programare
Toate placile sistemului sunt standardizate, pentru a asigura un sistem care utilizeaza cantitati limitate de PCB-uri:
            – diverterele si supapele de motor trebuie sa aiba acelasi tip de PCB-uri
            – statiile automate, indiferent de tip, trebuie sa aiba acelasi tip de PCB-uri
Unitatea centrala de comanda a sistemului asigura urmarirea avansata a recipientului in timpul trimiterii, transportului, receptiei, cu actiuni de tratare a erorilor multiple:
            – posibilitatea de configurare a modului automat de rezolvare a erorilor
            – posibilitate de rezolvare manuala a erorilor
            – configurarea manevrarii transportoarelor uitate de utilizator, rezervarile nerealizate ale transportatorilor inserati.
Unitatea principala de comanda a sistemului afisaza mesajele de stare si mesajele de eroare pe afisajul unitatii principale de comanda in text clar, nu in coduri.
Unitatea principala de comanda  arata pe display traseul transportorului, indicand numerele tuturor echipamentelor prin care trece.
Unitatea principala de comanda  suporta modul Multi-zone.
Unitatea principala de comanda a sistemului prezinta optiunea de reducere a vitezei. La echiparea sistemului cu functie de viteza redusa, functia trebuie sa fie controlata numai de convertoare de frecventa. Convertoarele de frecventa nu trebuie sa fie destinate numai vitezei reduse, ci si pentru reglarea / ajustarea vitezei normale a suflantei.
Cand sistemul este utilizat impreuna cu software-ul de supraveghere PC, software-ul furnizeaza urmatoarele functii:
– Datele din jurnal sunt salvate si in baza de date MS SQL.
– Toate functiile din software-ul PC / Server PC trebuie sa fie Servicii care se repornesc automat la pornirea PC-ului.
– Software-ul PC trebuie sa fie compatibil cu Windows 7 si Windows 10.
Software-ul urmeaza sa fie instalat pe un PC cu urmatoarele cerinte minime:
– procesor Intel i5 sau mai performant
– minim 8GB memorie RAM
– HDD minim 120GB
– Unitate optica tip DVD
– interfata Ethernet porturi de 1Gbit (card / interfete de retea), 2 porturi, pentru a conecta PC / Server atat la PTS, cat si la LAN (Internet)
– porturi USB
– monitor 22”, tastatura, mouse

Client

spitalul clinic judetean de urgenta craiova

Servicii

modernizare si extindere unitate primiri urgente
sistem transport probe de laborator si documente uz spitalcesc
(posta pneumatica)

An

2017 - 2019

Share